OK Sova » Škola orijentacije

Škola orijentacije

img291Orijentacija je vještina neophodna da bi se čovjek osjećao sigurno u svome kretanju određenim prostorom, a posebno prirodom. Sastoji se od čitanja karte i korištenja kompasom.

Danas se ljudi sve više okreću sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i nužno je da raspolažu tehnikama orijentacije! Pored toga vještina orijentacije je potrebna i u mnogim zanimanjima i svakodnevnim aktivnostima.

Mi, kao sportski klub Hrvatskog orijentacijskog saveza, dati ćemo vam potrebna znanja za osnove orijentacije.

Tečaj se sastoji od 6 predavanja po 60 minuta, 6 treninga i nastupa na dvodnevnom natjecanju!

Ove godine ćemo svoje aktivnosti proširiti uz Beli Manastir i na grad Osijek, gdje ćemo ponuditi svima zainteresiranima da usvoje specifična znanja i vještine i time mogućnost da se uključe u bavljenje orijentacijskim sportom u okviru OK “Sove”.

Na tečaj se mogu prijaviti svi stariji od 12 godina, dok mogu i djevojčice i dječaci od 10 godina starosti uz pratnju roditelja! Tečaj je prilagođen svim dobnim skupinama i terenski rad ćemo prilagoditi svakom pojedincu ovisno o brzini usvajanja znanja.

Tečaj će se četvrtkom održavati u Osijeku u Osnovnoj školi “Tin Ujević” na Jugu II sa početkom u 19,05 sati, a subotom u Belom Manastiru, u Športskoj dvorani, Školska 3 sa početkom u 18,00 sati. Trening sa kartom će se održavati na više lokacija na prostoru Slavonije i Baranje.

    Video