OK Sova » Vijesti » Radionica u sklopu projekta CBC-ORIENT i CBC-ORIENT CUP I

Radionica u sklopu projekta CBC-ORIENT i CBC-ORIENT CUP I

U sklopu projekta CBC-ORIENT u Belom Manastiru i Osijeku, 01. i 02. rujna 2017. godine održana je radionica za profesore tjelesnog i trenere o metodologiji prijenosa vještina orijentacijskog sporta djeci i mladima. Prvoga dana prezentirane su prakse iskusnih trenera iz Pećuha, Ferencza Vinicaia, Péter Vonyó , te osvrt iz perspektive jednog vrhunskog orijentaciste koji je proistekao iz takve škole,  Máté Baumholczer.

Drugoga dana praktično je sve prezentirano u sklopu organiziranog natjecanja CBC-ORIENT CUP I, koje je održano ulicama i parkovima uz desnu obalu Drave, od Tvrđe do Trga Ante Starčevića u Osijeku, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Osijeka, gospodina Ivana Vrkića. Na natjecanju je nastupilo 100-ak natjecatelja iz Hrvatske i Mađarske, a najviše mladih!

Na radionici je bilo prisutno 16 sudionika, od profesora tjelesnoga, športskih djelatnika, predstavnika orijentacijskih klubova iz Hrvatske i Mađarske do studenata kinezologije, zainteresiranih za usvajanje vještina obučavanja djece i mladih orijentacijskom sportu.

Prilikom proglašenja najuspješnijih natjecatelja ispred Grada Osijeka i u ime gradonačelnika, nazočio je godpsodin Darko Dumančić, voditelj Odjela za šport u Gradu Osijeku, koji se kratko obratio nazočnima i pozdravio ovaj vid suradnje na razvoju orijentacijskog sporta!